top of page

JEANNAU...

Mijn naam is Jacques Jeannau Jean Louis. Ik ben geboren op 11 november 1989 op Curaçao. In 2000 begon mijn leven als artiest serieus te worden toen ik me als danser aansloot bij één van de grootste dansgroepen op het eiland, Broché Dance Academy (onder leiding van Segni Bernardina). Een jaar later zijn mijn broer Julien 'Yen' Jean Louis en ik een rapgroep gestart, New Generation. Naast het dansen en rappen zat ik ook op pianoles bij Cultureel Centrum Curaçao (CCC). Ik mocht daar lessen volgen bij Evereth 'Papa' Thomas (klassiek) en David 'Ronchi' Matthew (jazz). In 2004 werd ik de nieuwe toetsenist van de band GMO (onder leiding van Gilbert 'Dibo' Doran). Op dansgebied bleef ik mezelf ook ontwikkelen en in 2005 heb ik een nieuwe passie ontdekt: salsa dansen. Ik ging toen dansen in één van de meest populaire salsa dansgroepen op het eiland, Salsa Friends (onder leiding van Burton Burleson). In 2006 begon ik niet alleen aan mijn examenjaar VWO, maar ook aan een nieuw experiment: muziekproductie, onder de naam B2B Productions.

In 2007 ben ik verhuisd naar Nederland. In 2011 heb ik mijn Bachelor of Science gehaald in Algemene Economie aan de Universiteit van Tilburg. Een jaar later heb ik mijn Master of Science gehaald. Tijdens mijn studie ben ik ook bezig gebleven met dans en muziek. Zo heb ik bijvoorbeeld pianolessen gevolgd aan het Factorium bij Arno Francke. Daar heb ik ook mogen spelen in de Factorium Bigband (onder leiding van Bas van Dun). Na het afstuderen in 2012 ben ik begonnen aan de studie Docent Muziek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, met als hoofdmusiceervak piano lichte muziek. Deze opleiding heb ik in 2016 succesvol afgerond. Toen kwam al snel de volgende uitdaging op mijn pad. Ik ben mij meer gaan verdiepen in het acteren en mezelf daarin verder gaan ontwikkelen.

Op 15 maart 2017 heb ik officieel mijn eenmanszaak opgericht: Jeannau Kunst en Educatie. Ik werk nu zowel als docent, als uitvoerend artiest op gebied van muziek, dans en theater.

Op 1 augustus 2023 heb ik Stichting Golden Cage overgenomen en ben daar nu directeur van. Golden Cage is een stichting voor educatief theater. Wij gebruiken kunst als middel om actuele en relevante thema's onder jongeren bespreekbaar te maken.

Kunst is mijn leven. Anderen inspireren geeft mij energie.

JJJL

bottom of page